• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp (of AA Gent) begint aan Europees avontuur tegen Roemeense club

  Antwerp speelt voor het eerst in 25 jaar Europees voetbal.

  In Nyon is vandaag geloot voor de tweede voorronde van de Europa League. Voorlopig is Antwerp de Belgische deelnemer in afwachting van een uitspraak in de matchfixingzaak. Het werd gekoppeld aan de Roemeense club Viitorul Constanta.

  Wachten op uitspraak BAS

  Antwerp werd vorig seizoen vierde in de Jupiler Pro League. Het klopte nadien Charleroi, de winnaar van Play-off II, en mocht zo voor het eerst in 25 jaar Europa in.

   

  Vandaag werd in Nyon (Zwitserland) geloot voor de tweede voorronde van de Europa League. Antwerp werd gekoppeld aan FC Viitorul Constanta, de Roemeense nummer 3. De wedstrijden worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus.

   

  Het is voorlopig nog afwachten of Antwerp dan ook effectief in actie zal moeten komen. Indien het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) later deze maand beslist dat bekerwinnaar KV Mechelen vanwege de matchfixingzaak Europa niet in mag, dan neemt AA Gent de plaats van de oudste club van het land in in de tweede voorronde.

   

  Antwerp schuift in dat geval door naar de derde voorronde (loting 22 juli), waar het Standard zal vervangen. Zij nemen dan op hun beurt het ticket van KV Mechelen over voor de groepsfase van de Europa League (loting 30 augustus).