• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Opvallende terugkeer: Hummels wordt ploegmaat van T. Hazard en Witsel

  Hummels werd met Dortmund al 2x kampioen van Duitsland.

  Mats Hummels keert na drie seizoenen Bayern München terug naar Borussia Dortmund, de club waar het voor hem allemaal begon op het hoogste niveau. De 30-jarige Duitser wordt ploegmaat van Axel Witsel en Thorgan Hazard.

  Hummels brak in 2009 helemaal door als centrale verdediger bij Dortmund. Hij zou onder Jürgen Klopp 2x de Bundesliga winnen en schopte het in 2013 tot in de finale van de Champions League. Daarin was Bayern München te sterk met 1-2.

   

  In 2016 trok Hummels, ondertussen ook wereldkampioen met Duitsland, de deur achter zich dicht bij Dortmund. Hij tekende een contract bij aartsrivaal Bayern München, waar hij ook een steunpilaar in de verdediging zou worden. 

   

  Na drie seizoenen Bayern en tal van prijzen keert Hummels nu terug naar de club waar het voor hem allemaal begon op het hoogste niveau. Bij Dortmund, wordt de ex-international ploegmaat van Rode Duivels Thorgan Hazard en Axel Witsel. 

   

  Dortmund zou voor Hummels 38 miljoen euro betalen, 3 miljoen meer dan Bayern in 2016.

  De bevestiging op Twitter: