• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Charlotte Leys (30) volleybalt weer in Polen: "Een hele eer"

  " "

  Charlotte Leys keert na 4 jaar in Turkije (Galatasaray, Bursa) terug naar Polen bij Lodz.

  Charlotte Leys, de voormalige aanvoerster van de nationale vrouwenvolleybalploeg, ruilt na 4 jaar Turkije weer in voor Polen. Daar begon ze in 2010 haar profcarrière. "Het is een eer om terug te keren."

  Leys, die in januari haar afscheid van de Yellow Tigers bekendmaakte, speelt volgend seizoen voor  Grot Budowlani Lodz. Leys begon haar volleybalcarrière bij Kieldrecht, waarna ze in 2010 richting Polen trok met avonturen bij Palac Bydgoszcz, Dabrowa Gornicza en Trefl Sopot.

   

  Galatasaray en Bursa waren haar clubs in Turkije. "Maar nu ben ik blij dat ik weer naar Polen terugkeer, waar ik mijn profcarrière begon", tweette de 30-jarige receptie-aanvalster.

   

  Lodz haalt Leys voor haar ervaring. Leys legt op de website van de club uit wat haar beweegredenen zijn: "De vrouwenliga in Polen is nog steeds sterk en een goeie plaats voor jonge Poolse speelsters om door te breken. Waarom Lodz? Het speelde vorig seizoen de competitiefinale in Polen, het is een topteam, heeft een mooie nieuwe sporthal en geweldige fans. Ik hoop komend seizoen ook weer de finale te spelen."

   

  "Polen heeft een speciale plek in mijn hart.  Het is een grote eer dat ik kan terugkeren. Ik begrijp een beetje Pools en kan niet wachten om er weer aan de slag te gaan."

   

  Leys speelde aan de top in België, Polen én Turkije en pakte brons met België op het EK in 2013.