• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cercle Brugge kiest weer voor een Franse trainer

  Fabien Mercadal gaat aan de slag bij Cercle Brugge.

  Fabien Mercadal is de nieuwe coach van Cercle Brugge. De 47-jarige Fransman zakte afgelopen seizoen met Caen uit de Ligue 1 en krijgt nu Cercle onder zijn hoede. Hij is de opvolger van Laurent Guyot.

  Cercle Brugge nam begin mei, nog voor het einde van Play-off II, afscheid van Laurent Guyot, die er aan zijn eerste seizoen bezig was.

   

  Cercle, dat samenwerkt met AS Monaco, mikt naar eigen zeggen volgend seizoen op de linkerkolom en Fabien Mercadal moet die ambitie realiseren.

   

  De Fransman was tot nu toe vooral in zijn thuisland aan de slag. Met Caen kon hij de degradatie naar de Ligue 2 niet afwenden.

   

  "Ik ben gevleid dat een vereniging zoals Cercle Brugge zijn vertrouwen in mij stelt. Ik zal er alles aan doen om de supporters, de sponsors en de directie van Cercle Brugge gelukkig te maken. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", stelt de nieuwe T1.

   

  Voorzitter Frans Schotte: "Fabien Mercadal is een trainer die overeenstemt met onze waarden en bovendien voldoet aan de criteria die we hebben gedefinieerd voor ons ambitieuze project."

   

  "Mercadal is dan ook een echte professional: zijn carrière als trainer en zijn reputatie tonen aan dat hij over de benodigde capaciteiten beschikt om in onze doelstellingen te slagen.”