• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Venezuela houdt Brazilië in bedwang, met hulp van de VAR

  Brazilië raakte niet voorbij Venezuela.

  Brazilië raakte niet voorbij Venezuela.

  Op de Copa America heeft Brazilië zijn tweede groepsmatch niet kunnen winnen. Tegen Venezuela scoorden de Brazilianen 3 keer, maar evenveel keer werd het doelpunt afgekeurd. En zo stond het na 90 minuten nog steeds 0-0.

  Kijk een oordeel zelf over de afgekeurde doelpunten:

  Geen goals voor Firmino, Jesus en Coutinho

  Weinig verrassend was het Brazilië dat het meeste van het spel had tegen een op de counter loerend Venezuela. Toch leverde de Venezolaanse tactiek ei zo na een doelpunt op. West Bromwich-spits Salomon Rondon kopte een voorzet van Yangel Herrera maar nipt naast.

   

  Aan de overkant ging de bal wel in het mandje, maar de goal van Roberto Firmino werd afgekeurd. Een fout van de Liverpool-aanvaller op Mikel Villanueva werd door de scheidsrechter niet door de vingers gezien.

   

  Het was het 1e van 3 afgekeurde Braziliaanse doelpunten, want ook na de rust ging het Braziliaanse feestje tot 2 keer toe niet door. Bij een goal van Gabriel Jesus had de VAR een voorafgaande overtreding van Firmino gezien en in de slotfase merkte de videoref ook hands op van Firmino in de opbouw naar een doelpunt van Coutinho.

   

  0-0 dus en een frustrerende avond voor de Brazilianen, die met 4 punten uit 2 wedstrijden wel aan de leiding gaan in groep A. Peru telt evenveel punten na een 1-3-overwinning tegen Bolivia. In de laatste poulematch nemen Brazilië en Peru het tegen elkaar op.