• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KVM-fans krijgen gelijk: BAS moet nieuwe voorzitter aanduiden in fraudedossier

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal een nieuwe voorzitter aanduiden in de matchfixingzaak tegen KV Mechelen, Waasland-Beveren en 13 andere beklaagden. Dat heeft de voetbalbond bevestigd. "De opgelegde kalender met zitting op 25 juni blijft behouden."

  Herman Huygens, die werd aangesteld als voorzitter van de 3 arbiters van het BAS, wordt dus vervangen, nadat hij gewraakt werd door de supporters van KV Mechelen.. Advocaat Tim De Hertogh legde een wrakingsverzoek neer omdat Huygens in het verleden lid was van de Geschillencommissie van de voetbalbond. Daardoor kon er twijfel bestaan over Huygens' onafhankelijkheid.

   

  Naar aanleiding van het wrakingsverzoek werd een nieuw arbitraal college samengesteld om de partijdigheid van Huygens te onderzoeken. Het trio gaf de Mechelse supporters gelijk. De eerder aangestelde arbiters Jacques Richelle en Marinus Vromans blijven wel behouden. Wie de plaats inneemt van Huygens is nog niet bekend. Het BAS buigt zich op 25 en 26 juni over het matchfixingdossier