• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Aalst strikt een Finse en een Estse international

  Samuli Kaislasalo (l) en Markkus Keel.

  Samuli Kaislasalo (l) en Markkus Keel.

  Volleybalclub Aalst is klaar met zijn huiswerk voor volgend seizoen. Met de komst van een Finse en een Estse eersteklasser is de kern van de eersteklasser compleet.

  De 23-jarige Markkus Keel (1,91m) wordt bij Aalst de doublure van Red Dragon Seppe van Hoyweghen. De Estse international komt over van de Oostenrijkse kampioen SK Posojilnica Aich.

   

  Samuli Kaislasalo, ook 23 en international van Finland, was afgelopen seizoen de beste scorer in de Finse competitie bij Raision Loimu. Sinds januari kwam hij voor het Griekse Foinikas Syrou, waarmee hij de bekerfinale verloor tegen Olympiacos. De boomlange Fin (2,05m) zal op de opposite uitkomen met Jeroen Oprins.

   

  "Met 5 Belgen, 3 Polen, 2 Nederlanders, een Fin en een Est, van wie 7 spelers uitkomen voor de nationale ploeg van hun land, is Lindemans Aalst gewapend om ook komend seizoen van zich te laten horen. We beschikken over een gezonde mengeling van ervaring en jonge talentvolle spelers", laat de club weten.