• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cools: "We geloven dat we iets speciaals kunnen doen tegen Spanje"

  Dion Cools op de persconferentie.

  De Belgische beloften spelen morgen met het mes op de keel tegen Spanje. Na de nederlaag tegen Polen in de eerste groepsmatch kunnen de Belgen zich in principe geen misstap veroorloven tegen het topland. "Dit is een unieke opportuniteit om ons te bewijzen tegen zo'n ploeg", zegt coach Johan Walem.

  Walem: "Spanje heeft het mooiste voetbal ter wereld"

  "Of de nederlaag tegen Polen al uit de hoofden van de spelers is? Ik hoop het. We hebben er alles voor gedaan", glimlachte bondscoach Johan Walem daags voor de tweede groepsmatch op dit EK.

   

  Spanje is de tweede tegenstander en is een andere opponent dan Polen. De Spanjaarden zullen zelf het spel willen maken en zullen minder afwachtend spelen. "Spanje heeft het mooiste voetbal ter wereld."

   

  "Die ploegen leren dat gewoon, voetballen tussen de linies. Dat is mooi om te zien en te spelen. Daarom zeg ik: het is een unieke opportuniteit om ons te bewijzen tegen zo'n ploeg."

   

  "Of we een mirakel nodig hebben? Dat kan. Dat is het mooie aan voetbal. Je moet een nederlaag accepteren, maar je mag je hoofd niet laten hangen en je moet werken om een goed resultaat neer te zetten."

  Cools: "Het kan een open wedstrijd zijn"

  "Het katertje is wel doorgespoeld", gaf Dion Cools vanmiddag aan. "Gelukkig volgt al snel een nieuwe match. Ik denk wel dat Spanje ons beter ligt dan Polen. Wij zijn morgenavond misschien eerder Polen en Spanje is dan eerder België."

   

  "Het kan een open wedstrijd zijn. We moeten ervoor zorgen dat ze niet alle ruimte krijgen die ze gewoon zijn. Het is belangrijk om alles goed dicht te houden en om in de omschakeling een goaltje mee te pikken."

   

  Zijn de Belgen klaar om te stunten? "Na de wedstrijd tegen Polen waren we zwaar teleurgesteld, maar daags nadien geloofden we er weer in en was de sfeer positief. We geloven dat we iets speciaals kunnen doen. Op naar woensdag", besloot Cools.