• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Oostende haalt Vargas na lange zwerftocht terug naar België

  Ronald Vargas.

  Ronald Vargas kende zijn beste periode bij Club Brugge.

  Ronald Vargas (32) gaat weer aan de slag in de Belgische competitie. KV Oostende kon de ex-middenvelder van Club Brugge en Anderlecht verleiden. De Venezolaan maakte de voorbije jaren een odyssee langs Turkije, Griekenland en Australië. "Het doet deugd om na al die jaren terug te zijn in België."

  Ronald Vargas streek in 2008 neer bij Club Brugge. De creatieve middenvelder groeide uit tot een van de smaakmakers bij blauw-zwart, maar liep in 2011 een zware blessure op. Vargas versierde daarna een ophefmakende transfer naar rivaal Anderlecht, waar hij nooit zijn oude niveau haalde. 

   

  In 2014 trok Vargas uiteindelijk de Belgische deur dicht, maar na omzwervingen in Turkije (Balıkesirspor), Griekenland (AEK Athene) en Australië (Newcastle Jets) is de Venezolaan weer geland in ons land.

   

  KV Oostende rekent op de flitsen van de aanvallende middenvelder. Hij komt transfervrij over en tekende een contract voor één seizoen, met optie op een extra jaar. "Mijn vrouw is afkomstig van Koksijde en wij wilden absoluut terugkeren naar België", legt Vargas uit.

   

  "We zijn dan ook verheugd dat KVO ons deze kans biedt. Dit is wat we op familiaal vlak wilden én op sportief vlak is dit ook een mooie uitdaging. KVO heeft een moeilijke periode achter de rug, maar wil met een nieuwe trainer en voorzitter een nieuw verhaal schrijven."

   

  "Met Renato Neto haalde het al een goede middenvelder binnen, waar ik vroeger nog vaak tegen speelde. Fernando Canesin ken ik dan weer nog van bij Anderlecht. Hij vertelde me alleen maar positieve zaken over KVO. Het doet deugd om na al die jaren eindelijk terug te zijn in België.”

  KV Oostende verwelkomt Ronald Vargas met een filmpje: