• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wereldkampioen Valverde viert donderdag zijn rentree op Franse bodem

  Alejandro Valverde.

  Valverde heeft een pechperiode achter de rug.

  Bijna twee maanden na zijn val op training, enkele dagen voor Luik-Bastenaken-Luik, is Alejandro Valverde weer wedstrijdfit. De 39-jarige wereldkampioen neemt van donderdag tot zondag deel aan de Route d'Occitanie, de vroegere Route du Sud.

  Alejandro Valverde heeft nog niet te veel plezier beleefd aan zijn jaartje in de regenboog. Valverde won een ritje in de UAE Tour, maar zocht in de klassiekers naar zijn beste benen.

   

  Een val op training enkele dagen voor Luik-Bastenaken-Luik stuurde zijn plannen bovendien helemaal in de war. Valverde gaf op in Luik en moest de Giro laten schieten door een vochtophoping in zijn heiligbeen.

   

  Bijna twee maanden na zijn crash is Valverde klaar voor zijn rentree. Van donderdag tot zondag kan de Spanjaard zijn benen testen in de Route d'Occitanie, de vroegere Route du Sud. Valverde won de rittenkoers vorig jaar en heeft een stage op de Sierra Nevada achter de rug.