• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Sutter zit momenteel zonder club: "Ik wil nog een paar jaar spelen"

  De Sutter speelde sinds januari bij KV Oostende.

  De Sutter speelde sinds januari bij KV Oostende.

  Tom De Sutter heeft geen nieuw contractvoorstel gekregen van KV Oostende. "Ik doe het spelletje te graag om nu al te stoppen", zegt De Sutter aan Sporza. "Ik voel ook dat ik het niveau nog aankan."

  De Sutter: "Ik had een mondelinge overeenkomst met Broos"

  Vorig najaar zat Tom De Sutter (34) al eens zonder club, nadat hij Lokeren verlaten had. De lange spits trainde daarna tijdens de winter mee bij KV Oostende. Begin januari tekende hij bij de kustploeg een contract tot het einde van het seizoen.

  "Nu ben ik weer een vrije speler", zegt De Sutter. "Ik heb geen contractvoorstel meer gekregen van KV Oostende. Ik heb nochtans 6 maanden alles gespeeld en de eerste maanden deed ik het redelijk goed. Daarna kwam er wel een terugval."

   

  "Ik had niet zien aankomen dat ik geen contractvoorstel meer zou krijgen, want ik had een mondelinge overeenkomst met (technisch directeur) Hugo Broos. Maar hij is eind april opgestapt."

   

  "Het bestuur heeft me daarna verteld dat het voor een topspits zou gaan. Als er nog budget over was, zou ik een telefoontje krijgen."

   

  Maar dat telefoontje kwam er niet. "Ik zou graag nog een paar jaar voetballen", zegt de spits. "Vorig jaar voelde ik dat ik het niveau nog aankon. Wanhopig ben ik niet. Ik voetbal al sinds mijn 5e en ik blijf het graag doen. Het is gewoon een leuk spelletje."

  "Er is nog geen paniek, ik ben geduldig"

  Gaat De Sutter nu zelf op zoek gaan naar een club? "Ik laat vooral mijn makelaar zijn werk doen. Ik wil nog zoveel mogelijk wedstrijden winnen, me amuseren en mijn ervaring doorgeven aan jonge spelers."

   

  Moet De Sutter financieel inbinden als hij nog een contract op zak wil steken? "Over de centen heb ik nog nooit gediscussieerd, ook bij KV Oostende niet. Voor mij is het echt belangrijk om te blijven voetballen en plezier te hebben."

   

  De Sutter zit dan wel zonder club, maar stil zit hij niet. "Ondertussen hou ik mezelf fit met padel en padbol. En ik ga ook nog een paar keer lopen per week."

   

  "Het is natuurlijk niet leuk dat ik zonder club zit. Maar er is nog geen paniek. Ik ben geduldig. Ik zou graag ergens terechtkomen, waar ik nog een tweetal jaar kan spelen", besluit De Sutter.