• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Neymar mag misschien wel vertrekken, maar wie kan hem betalen?"

  Voor de juiste prijs mag Neymar weg bij PSG.

  Voor de juiste prijs mag Neymar weg bij PSG.

  Neymar zou niet langer incontournable zijn bij PSG en sportief directeur Leonardo werd teruggehaald om orde op zaken te stellen binnen de club. Wat beweegt er allemaal in Parijs? Sporza vroeg het aan voetbalcommentator Sirik Geffray, die het Franse voetbal op de voet volgt.

  "Neymar zijn prestaties waren oké dit seizoen. Tot die blessure heeft hij eigenlijk goed gevoetbald. Maar alles bij elkaar heeft hij nog niet gebracht wat hij moest brengen. Bovendien rijzen er stilaan toch wat meer vraagtekens of het nog wel helemaal goed komt met zijn enkel", weet Sirik Geffray.

   

  "Het lijkt er dus op alsof alle partijen het niet erg zouden vinden mocht Neymar vertrekken. Dat voel je aan alles in een recent interview met voorzitter Al Khelaïfi. Die noemde Neymar niet bij naam, maar het was duidelijk dat hij de Braziliaan viseerde."

   

  "Al Khelaïfi zei dat er meer discpline moet komen en dat er meer nood was aan autoriteit binnen de club. Het moet gedaan zijn met de privileges die Neymar kreeg. De sterallures en het divagedrag moeten eruit. De terugkeer van sportief directeur Leonardo moet daar mee voor zorgen."

  Neymar (r) met PSG-voorzitter Nasser Al Khelaïfi.

  Neymar (r) met PSG-voorzitter Nasser Al Khelaïfi.

  "Qua uitstraling is Mbappé Neymar voorbijgestoken"

  Volgens de Spaanse pers zouden Barcelona en Real Madrid interesse tonen. "Maar wie kan of wil hem betalen?" vraagt Geffray zich af. "Misschien ligt de oplossing wel in Engeland. Als Pogba vertrekt bij Manchester United hebben ze daar nood aan een nieuwe ster. En United is ook in staat om Neymar te betalen."

   

  "Maar let op: hij móet niet weg. Ik denk dat de uitspraken van de voorzitter in de eerste plaats een waarschuwing waren naar Neymar, maar ook naar andere spelers, dat het tijd is om op te staan."

   

  "Daarnaast zal het bestuur ook wel gezien hebben dat Mbappé Neymar voorbijgestoken is qua uitstraling. De ster van Mbappé is groter geworden dan alleen maar in Frankrijk.  Mbappé overstijgt Neymar, al moeten ze natuurlijk ook opletten dat ze met hem niet hetzelfde doen als met Neymar. Niemand mag boven de club staan."

  Neymar en Mbappé

  Neymar en Mbappé

  "Leonardo krijgt alle macht bij PSG"

  Veel werk dus voor sportief directeur Leonardo, die de nieuwe sterke man binnen de club moet worden. "In zijn eerste periode was hij de man die de club opgebouwd heeft en de beste transfers gedaan heeft. Al is het nu wel een moeilijker verhaal. Toen kon hij vanaf nul beginnen, nu zal hij gerichte aankopen moeten doen", klinkt het.

   

  "Leonardo zou 120 miljoen hebben om te spenderen, maar hij moet meer doen dan dat. Er staat hem een serieuze karwei te wachten. Hij moet de club herstructureren, de jeugdopleiding opnieuw op punt zetten en vooral zorgen dat er een lijn getrokken wordt van wat wel en niet mag."

   

  "Wellicht hopen ze bij PSG ook dat de komst van Leonardo ook Neymar weer op de rails zal krijgen en dat de macht van de Braziliaanse clan wat ingeperkt wordt. Leonardo is ook een Braziliaan, maar geniet wel respect en is een man van de club. Hij krijgt alle macht en moet echt de baas worden, want zijn voorganger Antero Henrique was niet in staat om Neymar iets te ontzeggen."

  Leonardo (l) met PSG-preses Al Khelaïfi.

  Leonardo (l) met PSG-preses Al Khelaïfi.