• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe aanwinst RB Leipzig valt uit met enkelbreuk op EK U21

  In een duel met Jovanovic (l) brak Wolf (r) zijn enkel.

  De Oostenrijker Hannes Wolf (r) breekt zijn enkel in een duel met de Serviër Vukasin Jovanovic (l).

  Leipzig-aanwinst Hannes Wolf heeft op het EK voor beloften een lelijke blessure opgelopen. In het duel met Servië brak de Oostenrijker zijn enkel. De aanvallende middenvelder staat voor een maandenlange revalidatie.

  Nadat hij in de 1e helft de score geopend had, sloeg in de 2e helft het noodlot toe voor de 19-jarige Wolf. Met nog 15 minuten op de klok zette de Serviër Vukasin Jovanovic een tackle in die de Oostenrijker een enkelbreuk bezorgde.

   

  Door die blessure mag Wolf een kruis maken over het seizoensbegin bij zijn nieuwe club Leipzig. De Duitse club nam hem deze zomer voor 12 miljoen euro over van Salzburg. De aanvallende middenvelder was vorig seizoen goed voor 11 doelpunten en 12 assists. In de Europa League stond hij vorig jaar ook 2 keer in de basis tegen Club Brugge.

  Leipzig is in shock door het nieuws:

  De horrorblessure van Wolf: niet voor gevoelige kijkers...

  Club Brugge kwam Wolf vorig seizoen 2 keer tegen in de Europa League