• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere:"Was de juiste keuze voor Remco om de beloften over te slaan"

  In de 2e seizoenshelft wil Lefevere Evenepoel inzetten in enkele WorldTour-koersen.

  In de 2e seizoenshelft wil Lefevere Evenepoel inzetten in enkele WorldTour-koersen.

  De naam Remco Evenepoel was de laatste dagen alomtegenwoordig in de media na zijn kunststukjes in de Ronde van België. Sporza gaf het laatste woord erover aan de ploegmanager van Deceuninck-Quick Step, Patrick Lefevere. "Als je ziet hoe hij wegrijdt van Wellens, weet je dat je met geen normale gast bezig bent."

  Tot voor kort was er nog wat onenigheid of Evenepoel het wel bij het rechte eind had om de beloftecategorie over te slaan. Volgens Lefevere snoert hij de criticasters nu de mond. "Zijn eindzege in de Baloise Belgium Tour bewijst dat we de juiste keuze gemaakt hebben om hem geen belofte te laten blijven. Met zijn reputatie van bij de junioren zou hij bij de beloften veel meer geviseerd geweest zijn."

   

  "Zijn eerste nummer voerde hij al op in de Hammer Series in Limburg. Als je de tegenstand bekijkt, weet je dat Remco heel snel reed. En deze week was er het geval met Victor Campenaerts. Op een gegeven moment vroeg ik mij door de houding van Campenaerts op zijn fiets af of hij misschien komedie aan het spelen was. Maar mijn vraag was niet meer nodig, omdat hij van zijn fiets viel", vertelt Lefevere.

   

  Ondanks zijn klinkende overwinning had Lefevere toch ook nog advies voor zijn youngster. "In de tijdrit strandt Remco op 3 seconden van Tim Wellens. Dan moet je je afvragen waar hij die 3 seconden verloren heeft. Op een bepaald moment nam hij volgens mij zijn bocht te groot waardoor hij wat tijd verloor. Hij trapte ook te groot. Daar moet hij uit leren. Maar als je dan ziet hoe hij de dag nadien een counter plaatst tegen Wellens, toch een top 20- renner in de wereld, dan weet je dat je met geen normale gast bezig bent." (lees voort onder foto)

  Campenaerts links, Wellens rechts.

  "Zijn voetbalcarrière heeft bijgedragen aan zijn mentaliteit"

  Naast zijn koerskwaliteiten heeft Evenepoel afgelopen weken op en naast de fiets ook heel wat maturiteit en branie getoond. "Die kwaliteiten had hij bij de junioren ook al. Ik denk dat zijn voetbalcarrière daartoe heeft bijgedragen. Toen hij bij PSV speelde, verbleef hij als enig kind in een gastgezin. Dat heeft hem heel rijp gemaakt."


  Voor Deceuninck-Quick Step was het een weloverwogen keuze om zijn poulain in te zetten in de Baloise Belgium Tour. "We hebben hem bewust weggehouden van de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Ons eerste hoofddoel was de Ronde van België en dat doel heeft Remco niet gemist."


  Wat belooft de tweede seizoenshelft nu voor Evenepoel? "Na het BK tijdrijden en het BK op de weg mag de riem er even af. In juli gaat hij op hoogtestage. Nadien gaan we hier en daar een WorldTour-koers proberen te rijden en zien hoe hij daar presteert."


  Hoe de agenda er precies zal uitzien, kan Lefevere nog niet met zekerheid zeggen. "San Sebastian is een mogelijkheid, maar de mannen die daar meerijden komen zo goed uit de Tour dat het bijna ondankbaar zou zijn om hem daar voor de leeuwen te gooien. Maar ik zeg niet onmiddellijk nee."