• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cayman over droomtransfer naar Lyon: "Zal moeten knokken voor basisplaats"

  Cayman hoopt volgend seizoen met haar ploeg prijzen te pakken.

  Janice Cayman begint op 15 juli aan haar nieuwe avontuur bij Olympique Lyon. Een droomtransfer voor de Red Flame naar de absolute top in Europa. "Alleen al op training zal het niveau een stuk hoger liggen", denkt Cayman.

  "Ik was ergens wel verrast dat Lyon mij opbelde en geïnteresseerd was", vertelt Janice Cayman eerlijk over haar transfer naar Lyon. "Het is een echte uitdaging en een opportuniteit die je niet links kan laten liggen. Het is best wel een stap van Montpellier naar Lyon. Montpellier is een zeer deftige ploeg, maar net subtop in Frankrijk. Lyon is in het vrouwenvoetbal de top van Europa." 

   

  "Alleen al op training zal het niveau sterk omhoog gaan. Het zijn een voor een topspeelsters. Ik hoop dat ik op mijn 30e nog veel kan bijleren en dat vind ik heel positief. Ik zal moeten knokken voor mijn plaats in de basis want ik denk niet dat er veel speelsters zullen vertrekken. Dat is een andere statuut dan bij Montpellier, maar ik zie dat wel zitten. Dat zal mij alleen maar pushen om beter te worden."

   

  Een van de topspeelsters die Cayman volgend jaar ontmoet is de Noorse Ada Hegerberg. "Ik heb gehoord dat ze een topspits is, ook op training. Het zal leuk zijn om met haar of tegen haar op training te spelen. Het is ook een heel fijne vrouw. Het is voor mij een echte uitdaging."

   

  Olympique Lyon won de afgelopen 13 jaar de titel en de voorbije vier seizoenen de Champions League. Cayman lijkt dus zeker van prijzen. "Ik hoop dat het zo in die lijn kan blijven gaan. Ik kijk er zeker naar uit om prijzen te pakken. In de Champions League was ik tot nu toe altijd gestrand in de halve finales, dus ik zou die finale graag eens willen spelen en winnen."

  Cayman op het Gala van de Gouden Schoen

  "Als ik sommige landen zie spelen op het WK, denk ik: Verdomme!"

  Momenteel vindt in Frankrijk het WK plaats, zonder de Red Flames. "In het begin wist ik niet goed of ik wel zou kijken, maar het is uiteindelijk toch sterker dan mezelf. Ik ben naar Brazilië-Australië gaan kijken in Montpellier en dat was de beste match tot nu toe. De ambiance was goed in het stadion, maar ergens pikt het wel. Ik had heel graag op het veld gestaan met de Red Flames."

   

  "Het is jammer. Als je dan Italië ziet spelen, die konden wij eigenlijk ook aan. In de voorrondes wonnen we een keer en verloren we een keer. En die doen het nu wel goed. Dan denk je: "Verdomme!" Maar dat moet onze motivatie zijn nu voor het EK."