• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot begint voorbereiding in onzekerheid: "Hinken op 2 gedachten"

  Het is nog afwachten tot eind deze maand of de club in 1A of 1B zal uitkomen.

  Het is nog afwachten tot eind deze maand of de club in 1A of 1B zal uitkomen.

  Gisteren is voetbalclub Beerschot aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. In welke afdeling het nu precies zal uitkomen, is nog niet helemaal duidelijk. "Op dit moment ziet het er wel goed uit voor ons", vertelt Joren Dom.

  Pas eind deze maand weet Beerschot of het effectief mag uitkomen in 1A. Begin juni werd KV Mechelen veroordeeld tot de degradatie, maar daar legde de club zich niet bij neer. Nu is het wachten tot het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn finale beslissing publiek maakt. Om het nog ingewikkelder te maken, stapte ook Lokeren naar het BAS. Zij claimen de plaats van KV Mechelen in te mogen nemen als het degradeert.

   

  Die hele situatie zorgt bij de spelers voor de nodige onzekerheid. "Dat is inderdaad vervelend. Heel de vakantie houd je toch ook het nieuws in de gaten. Maar op dit moment ziet het er wel goed uit voor ons, dus we bereiden ons in ieder geval voor op 1A", zegt middenvelder Joren Dom.

   

  "In het achterhoofd blijf je rekening houden met 1B. Tot die uitspraak er is, blijft alles mogelijk. Het is nu op 2 gedachten hinken, maar we vestigen onze hoop en ons vertrouwen in het systeem en hopen dat de uitspraak behouden blijft", voegt doelman Mike Vanhamel eraan toe. 

  De stadsderby's zullen met paars aangestipt zijn in de agenda

  Mike Vanhamel

  Voor de supporters is het alleszins duidelijk: Beerschot verdient het om in 1A te spelen. Sinds het jaar 2013-2014 klom de club van eerste provinciale op naar 1B. "Als de rechtvaardigheid telt, moet Beerschot volgend seizoen 100% in 1A spelen. Ik weet niet waarom het allemaal zo lang duurt, want er zijn bewijzen genoeg", vertelt een supporter.


  De promotie naar de hoogste klasse zou volgend seizoen alvast enkele pittige derby's met Antwerp opleveren. Iets om naar uit te kijken volgens Vanhamel: "Die wedstrijden staan met paars aangestipt in de agenda."

  Bekijk hier de volledige reportage en de interviews met Dom en Vanhamel