Ga naar de inhoud

Verstraete verkast naar FC Keulen: "Deze kans komt op het juiste moment"

 ma 17 juni 2019 17:15
Birger Verstraete.
Birger Verstraete gaat in Duitsland aan de slag.

FC Keulen heeft de transfer van Birger Verstraete afgerond. De 25-jarige middenvelder verlaat AA Gent na twee seizoenen en gaat aan de slag bij de promovendus in Duitsland. 

AA Gent wilde sterkhouder Birger Verstraete graag langer aan boord houden, maar de middenvelder had zijn zinnen gezet op een transfer. Er was interesse uit Engeland, maar Verstraete gaat in Duitsland voetballen. Promovendus en traditieclub FC Keulen is zijn nieuwe thuis.

 

"Mijn transfer naar Keulen en de Bundesliga komt op het juiste moment", vertelt Verstraete op de website van zijn nieuwe werkgever. "Dit is een traditieclub met trouwe fans die een uitstekende reputatie hebben in België."

 

"Ik wilde echt naar Keulen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zal passen", besloot Verstraete, die voor vier seizoenen tekende bij de kampioen uit de Duitse tweede klasse.

 

Verstraete voetbalde sinds 2017 voor AA Gent en was afgelopen seizoen goed voor 5 goals en 3 assists. In september mocht hij ook een eerste keer opdraven in het shirt van de Rode Duivels.

De clubs communiceren over de deal:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.