• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Damme en Antwerp gaan uit elkaar na "2 topseizoenen"

  Jelle Van Damme verlaat de Bosuil.

  Jelle Van Damme (35) moet op zoek naar een nieuwe club. De verdediger krijgt geen contractverlenging bij Antwerp, dat "één van de steunpilaren" op zijn website uitzwaait. "Onze club en de staf hebben ervoor gekozen om een andere richting uit te gaan", luidt het.

  Op amoureus vlak zit Jelle Van Damme dezer dagen op een wolk, maar op professioneel vlak moet de linksvoetige verdediger op zoek naar een uitdaging. Antwerp laat vanavond weten dat het aflopende contract van Van Damme niet verlengd zal worden.

   

  "De voorbije 2 seizoenen was Jelle Van Damme één van de steunpilaren van onze verdediging en een voortrekker in de kleedkamer. Zijn contract loopt af eind deze maand en de club en de technische staf hebben ervoor gekozen om een andere richting uit te gaan", meldt Antwerp op zijn website. 

   

  Van Damme keerde in 2017 terug naar België na een passage bij LA Galaxy. De verdediger speelde voordien onder meer bij Standard en Anderlecht. "We bedanken Jelle voor 2 topseizoenen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", besluit Antwerp.