• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Usain Bolt scoort voor het goede doel met rugnummer 9.58

  Jamie Carragher en Usain Bolt

  Usain Bolt is oud-Liverpool-verdediger Jamie Carragher te snel af.

  Usain Bolt heeft zijn voetbalschoenen nog eens aangebonden. Met succes, de sprintlegende scoorde in een benefietwedstrijd tegen een Engelse selectie.

  Usain Bolt stond gisteren op het terrein van Chelsea met een selectie wereldvedetten. In een match tegen een Engelse selectie zamelden ze geld in voor Unicef, de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor kinderen. 

   

  Na een 2-0-achterstand bracht Bolt zijn team weer in de wedstrijd. De snelle Jamaicaan strafte een fout van voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher genadeloos af.

   

  Een realityster dwong met de 2-2 uiteindelijk penalty's af. Die reeks werd met 3-1 gewonnen door het elftal van Bolt. Unicef kreeg uiteindelijk 7,5 miljoen euro in het laatje.

  Jamie Carragher en Usain Bolt

  Let op het rugnummer van Bolt: 9"58, zijn wereldrecord op de 100 meter.

  Usain Bolt wilde na zijn sprintcarrière graag profvoetballer worden, maar na een korte passage bij de Australische club Central Coast Mariners borg hij die droom op.

  Het hakje van Roberto Carlos

  Roberto Carlos maakte deel uit van Bolts ploeg. De voormalige vleugelspeler van Real Madrid liet zien dat hij nog altijd kan toveren met een voetbal. Met een achterwaartse hakpass imiteerde de 46-jarige Braziliaan gisteren ene Zlatan Ibrahimovic.