• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clubicoon Totti trekt deur bij Roma dicht: "Ik heb mezelf nooit kunnen bewijzen"

  Francesco Totti verlaat AS Roma.

  Francesco Totti (42) heeft afscheid genomen van AS Roma. De clublegende deed dat twee jaar geleden al als speler, maar nu zit ook zijn rol als technisch directeur erop. Totti heeft de beslissing zelf genomen, naar eigen zeggen uit onvrede met de beperktheid van zijn takenpakket. "De club wilde mijn hulp niet."

  AS Roma en Francesco Totti werden de voorbije 25 jaar in één adem genoemd, maar vandaag trok Totti zelf de stekker uit het huwelijk met de club uit zijn geboortestad. Totti stopte in 2017 met voetballen en kreeg een functie in het bestuur van Roma, maar de voormalige aanvoerder heeft vandaag zelf een punt gezet achter die samenwerking.

   

  "Ik heb altijd gehoopt dat deze dag nooit zou plaatsvinden", vertelde Totti op een persmoment. Totti is naar eigen zeggen ontgoocheld in de beperkte manoeuvreerruimte die hij als technisch directeur kreeg.

   

  Volgens Totti werd er amper naar hem geluisterd bij het aankoopbeleid en de trainerspolitiek. Zo probeert Roma met T1 Paulo Fonseca de trein volgend seizoen weer op de rails te krijgen, terwijl Totti een andere visie gehad zou hebben. 

   

  "Ik heb mezelf nooit kunnen bewijzen of ontplooien", vertelde een geëmotioneerde Totti, die af en toe stevig fulmineerde. "Ik wilde mijn club helpen, maar Roma wilde mijn hulp niet. Ik werd telkens genegeerd bij het nemen van belangrijke beslissingen."

   

  "Er werden veel beloftes gemaakt, maar die worden niet nageleefd. Ik heb het gevoel dat sommige mensen binnen deze club mij hier niet willen", doelt Totti op de Amerikaanse clubbazen. "Ik vertrek, maar ik blijf altijd met deze club verbonden."