• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thorup over nieuw seizoen: "In de top 3 eindigen en bekerfinale spelen"

  Jess Thorup.

  Thorup wil absoluut beter doen dan vorig seizoen.

  Jess Thorup wil met AA Gent meedraaien aan de top volgend seizoen. "Nachten lag ik te denken waar ik vorig seizoen fouten had gemaakt", bekent de Deense trainer.

  Er was een tijdlang twijfel of Jess Thorup de lijnen zou blijven uitzetten bij AA Gent. De Deen kreeg zijn team niet op de rails in Play-off I en verloor de bekerfinale tegen KV Mechelen.

   

  Maar Thorup behoudt het vertrouwen van AA Gent en voorzitter Ivan De Witte. "Er is veel mogelijk bij AA Gent en daarom blijf ik hier. Ik wil hier nog iets moois neerzetten", zegt Thorup.

   

  "Tijdens mijn vakantie heb ik veel teruggedacht aan het afgelopen seizoen. Toen ik hier begon deed enkel Racing Genk wat punten betreft beter. Play-off I werd gehaald en daarin deden we het ook niet zo slecht."

   

  "Maar de grootste teleurstelling was natuurlijk het verlies in de bekerfinale. Nachten lag ik te denken waar ik fouten had gemaakt. Dit mag niet meer gebeuren." 

   

  Thorup leidde vandaag de 1e training van het nieuwe seizoen. "We moeten in het verdedigende compartiment nog accurater werken. Ik werp geen steen naar onze doelmannen of verdedigers, maar naar de hele ploeg. En ja, ik wil in de top drie eindigen en de bekerfinale spelen. En deze keer winnen."