• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Renaat Schotte: "In de Vuelta moet Bjorg Lambrecht op ritwinst mikken"

  Met de tong uit mond bepaalt Bjorg Lambrecht (r) het tempo in de Dauphiné.

  Met winst in het jongerenklassement heeft Bjorg Lambrecht indruk gemaakt in de Dauphiné. "We gaan nog veel plezier beleven aan hem", weet onze commentator Renaat Schotte. "Met 8 aankomsten bergop kan Lambrecht binnenkort toeslaan in de Ronde van Spanje."

  "Het zat eraan te komen"

  Renaat Schotte heeft vorige week 3 Belgische uitblinkers gezien in de Dauphiné: klassementsrenner Dylan Teuns, groene trui Wout van Aert en Bjorg Lambrecht. Hij was op zijn 22e de sterkste jongere in de Franse rittenkoers.

   

  "Het zat er een keer aan te komen. Bij de jeugd won hij in 2016 de Ronde van de Isard, een grote klimkoers in Frankrijk. En in de Ronde van de Aostavallei werd hij tweede. Met die bagage wist je dat Lambrecht ooit zou scoren bij de profs. Die witte trui in de Dauphiné is nu een eerste resultaat in een rittenkoers in de WorldTour", vertelt Renaat Schotte.


  "Dat moet hem ook lukken in de Ronde van Frankrijk. Dit jaar is Lambrecht er nog niet bij in de Tour, maar hij maakt nog kans op de jongerentrui tot in 2022. Enerzijds is dat jammer, maar anderzijds mag je een carrière van een jonge renner ook niet fnuiken."

  Enerzijds is het jammer dat Lambrecht de Tour niet rijdt, maar anderzijds mag je een carrière van een jonge renner ook niet fnuiken.

  Renaat Schotte

  "Hij gaat ook scoren in een grote ronde"

  "De Ronde van Spanje rijdt Bjorg Lambrecht dit jaar wel weer. En met 8 aankomsten bergop kan Lambrecht daar een keer toeslaan", denkt Renaat Schotte.

   

  "Als hij met de juiste mannen op zwier is, kan er veel voor Lambrecht. En het hoeft zelfs niet in een ontsnapping. Dat heeft hij laten zien met top 10-plaatsen in de Waalse Pijl, in de Amstel Gold Race en in de Brabantse Pijl."

   

  "Naar mijn gevoel wordt Lambrecht nu de eerste landgenoot van zijn generatie die gaat scoren in een grote ronde. In de Ronde van Spanje moet ritwinst dit jaar zijn doel zijn. Aan een eindklassement hoeft hij op zijn 22e nog niet te denken."

   

  "Laat hem, net zoals Evenepoel, maar geleidelijk aan groeien. Dan gaan we nog veel plezier beleven aan de pocketklimmer Bjorg Lambrecht", besluit onze wielerman.

  VIDEO: Lambrecht wipt naar de kopgroep in rit 1