• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Memorial Van Damme trakteert publiek op Thiam, de Borlées en Sacoor

  Thiam was vorig jaar goed voor winst in het hoogspringen.

  Thiam was vorig jaar goed voor winst in het hoogspringen.

  Atletiekliefhebbers kijken al uit naar vrijdag 6 september. Die avond tekenen heel wat mooie namen present op de 43e editie van de Memorial Van Damme. Onder meer Nafi Thiam, de broers Borlée en Jonathan Sacoor komen er hun kunstjes vertonen.

  Traditioneel is de Memorial een van de laatste manches van de Diamond League. Dit jaar is het atletiekfestijn niet de afsluiter van het seizoen, want 3 weken later wordt het WK in Doha georganiseerd.

   

  "Dat betekent dat we enkele weken voor het toernooi mooie prestaties zullen krijgen", zegt meetingdirecteur Cédric Van Branteghem. "De Memorial zal van een heel hoog niveau zijn, want de atleten zitten dan in de laatste rechte lijn van hun voorbereiding."

   

  Olympisch kampioene zevenkamp Thiam staat op de planning voor het hoogspringen, over een deelname aan het verspringen heeft ze nog geen beslissing genomen.

   

  Er zullen ook 3 wedstrijden op de 400 meter georganiseerd worden, 2 bij de mannen en 1 bij de vrouwen. Op die manier krijgen alle leden van de aflossingsploeg de kans om zich te bewijzen.