• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Mignolet en Chadli zijn zorgenkinderen, transfer is voordelig voor Lukaku én United"

  " "

  Bondscoach Roberto Martinez in een gesprek met Sporza.

  Bondscoach Roberto Martinez vertoeft dezer dagen in Italië, waar hij de belofteploeg op het EK inspecteert. Over 1 jaar mag Martinez (behoudens calamiteiten in de kwalificatiecampagne) met de Rode Duivels aan de slag op Euro 2020 en de Spanjaard gaf in een gesprek met Sporza (een beetje) meer duidelijkheid over zijn toekomst én die van enkele spelers.

  "Op eigen initiatief vertrekken bij de Duivels? Helemaal niet"

  Roberto Martinez (45) zal in augustus 3 jaar aan de slag zijn als bondscoach van de Rode Duivels. Volgens de geruchtenmolen willen enkele topclubs de Spanjaard maar wat graag wegplukken bij de KBVB, maar Martinez wuift alle verhaaltjes weg.

   

  "Je weet nooit wat er in een jaar in deze sport gebeurt, maar de focus ligt op kwalificatie voor het EK, waar we het zo goed mogelijk willen doen", legt Martinez uit. "Daarna is het een volledig andere situatie om te denken aan de volgende stap."

   

  "Tot dan is mijn toekomst dus heel duidelijk: die ligt in de handen van de voetbalbond. Als ik een contract onderteken, heb ik een relatie met de mensen met wie ik afgesproken heb om te blijven. En met alle fans van de Duivels. Dat ik dus niet op eigen initiatief zal vertrekken? Not at all, helemaal niet."

  VIDEO: Martinez over zijn toekomst bij de Duivels

  "Vertrek van Lukaku bij United zal voor beide partijen voordelig zijn"

  Eden Hazard versierde al een toptransfer naar Real Madrid, maar in de kern van de Rode Duivels mag er nog beweging verwacht worden. Ook Romelu Lukaku zou andere oorden opzoeken.

   

  "Die situatie is vrij duidelijk", oordeelt Roberto Martinez. "Het is vrij logisch dat een transfer voor beide partijen wellicht voordelig is. Nu moet hij de juiste bestemming vinden."

   

  "Er zal wellicht een 12-tal spelers vertrekken deze zomermercato. Het is belangrijk dat zij de juiste teams vinden. We hebben al goeie transfers van Boyata (naar Hertha, red.) en de broertjes Hazard (naar Real en Dortmund, red.) gezien. Ik hoop dat iedereen de juiste omgeving en coach vindt richting het EK."

  Verlaat Romelu Lukaku Manchester United?

  "Transfers? Het gaat over duidelijkheid"

  Welke speler moet op een transfer aansturen? Roberto Martinez: "Ik zeg niet dat het nodig is om te vertrekken bij een club, maar spelers die weinig minuten gemaakt hebben, moeten een oplossing vinden. Dat betekent niet dat je moet vertrekken, maar het gaat over duidelijkheid. Je kunt van rol veranderen, minuten maken en bij dezelfde club blijven."

   

  Martinez begint zelf over Simon Mignolet. "Hij heeft niet veel gespeeld, hoewel Liverpool hem hoog inschat. Ze willen 2 topkeepers, maar je kunt op die positie niet roteren. Simon is een van de spelers die we proberen te steunen bij een volgende zet."

   

  "Nacer Chadli is ook zo'n speler die duidelijkheid moet hebben over zijn rol bij Monaco. De komende 12 maanden evalueren we de spelers en de concurrentie voor de plaatsen is groter dan ooit. Door hun gebrek aan minuten zijn Mignolet en Chadli wellicht onze 2 grootste zorgenkinderen."

   

  "Maar kijk naar Toby Alderweireld. Twee jaar geleden speelde hij niet veel en dit seizoen maakte hij een van de beste seizoenen bij diezelfde club mee. Duidelijkheid krijgen is belangrijker dan het forceren van een transfer."

  VIDEO: Martinez over Lukaku, Mignolet en Chadli