• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Doorzetter van het weekend: motorcrosser Herlings wint met gebroken enkel

  De rechterenkel van Jeffrey Herlings staat dik.

  Jeffrey Herlings blijft dit seizoen niet gespaard van pech. Na een zware voetblessure brak de wereldkampioen motorcross gisteren zijn enkel. Toch won hij nog een reeks in de Grote Prijs van Letland.

  Concurrent rijdt over zijn voet

  Jeffrey Herlings liep de nieuwe blessure al op in de opwarmingsronde. De 24-jarige Nederlander schoof onderuit en kreeg de Litouwer Jasikonis over zich heen. Die reed met zijn zware motor over de rechtervoet van de Nederlander.

   

  Herlings beet op zijn tanden, haastte zich naar de start en won zowaar de eerste reeks van de Grote Prijs van Letland.

   

  Achteraf kreeg de KTM-crosser te horen dat hij zijn enkel gebroken had. "Ik kan het niet geloven, het is mijn jaar niet", zuchtte Herlings, die wijselijk paste voor de tweede reeks. "Dit is gewoon brute pech. Hopelijk hoef ik niet opnieuw onder het mes."

   

  Herlings reed in Letland nog maar zijn tweede WK-race van het jaar. De eerste grand prixs moest hij aan zich voorbij laten gaan met een gebroken voet.

  Beelden van het incident: