• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gazzetta: "België is niet langer dat team dat bulkt van het talent"

  De teleurstelling bij de Belgen was groot na de 3-2-nederlaag.

  De teleurstelling bij de Belgen was groot na de 3-2-nederlaag.

  Na de nederlaag tegen Polen ziet het er al meteen benard uit voor de Belgische U21 op het EK voetbal. De jonge Duivels moeten onder meer nog tegen Italië en dus keek ook de Gazzetta dello Sport mee.

  In een groep met toernooifavorieten Italië en Spanje was het duel met Polen meteen de match van de waarheid voor de Belgen. Het team van bondscoach Johan Walem kwam wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-2.

   

  "België is niet langer dat team dat bulkt van het talent en waar we de laatste jaren met bewondering naar gekeken hebben", stelde de Gazzetta vast.

   

  "Walem liet zijn ploeg voetballen in een klassieke 4-4-2, waarin de flankspelers Mbenza en Lukebakio voor onvoorspelbaarheid moesten zorgen. Schrijvers is een tweede spits met kwaliteiten, maar miste torinstinct in de zone van de waarheid."

   

  "De Belgen hadden in het eerste halfuur de match in handen, tot de gelijkmaker van Zurkowski, waarbij de Belgische doelman Jackers er niet te best uitzag. Daarvoor had Schrijvers tot 2 keer toe vergeten om Polen knock-out te meppen en dat betaal je cash op dit niveau. België maakte nog wel de 3-2, maar het doelpunt van Cools kwam er pas toen het lampje van de brandstoftank al een tijdje brandde."

   

  België moet woensdag opnieuw aan de bak. Dan nemen Schrijvers en co het op tegen Spanje, dat zondag met 3-1 verloor van gastland Italië.

  Bekijk de samenvatting van Polen-België: