• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mestdagh maakt EK-selectie bekend: Nawezhi en Resimont vallen af

  Philip Mestdagh spreekt zijn groep toe.

  Bondscoach Philip Mestdagh heeft zijn 12 Belgian Cats op papier gezet voor het EK basketbal (27 juni tot 7 juli in Servië en Letland). Mestdagh kiest voor continuïteit: 11 speelsters waren vorig jaar ook al aan de slag op het WK, waar de Belgische vrouwen 4e werden.

  De Belgische selectie telt geen echte verrassingen. Hatty Nawezhi en Laure Resimont vallen uit de preselectie van 14 namen. Zij houden als reserven de kern deze week wel nog gezelschap om te depanneren bij een eventuele blessure of ziekte. 

   

  Bondscoach Philip Mestdagh behoudt het vertrouwen in de groep die vorig jaar in september 4e werd op het WK in Tenerife. Uit die kern moet Hatty Nawezhi haar plaats afstaan aan Serena-Lynn Geldof, maar andere wissels werden niet doorgevoerd.

   

  De Cats sparren vrijdag en zaterdag nog tegen Italië. Maandag vertrekken ze naar het EK, waar ze in groep D Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië treffen. Een plaats bij de eerste zes van het EK levert een ticket op voor het olympisch kwalificatietoernooi.

  De Belgische selectie:
  Ann Wauters
  Antonia Delaere
  Emma Meesseman
  Hanne Mestdagh
  Heleen Nauwelaers
  Jana Raman
  Julie Allemand
  Julie Vanloo
  Kim Mestdagh
  Kyara Linskens
  Marjorie Carpréaux
  Serena-Lynn Geldof
  Reserven:
  Hatty Nawezhi
  Laure Resimont