Yari Verschaeren is jongste speler op EK U21: "Vooral stress voor mijn rapport"

  Yari Verschaeren

  Yari Verschaeren.

  Yari Verschaeren is niet alleen de jongste Rode Duivel op het EK U21, hij is de allerjongste speler van het hele toernooi. Hoog tijd om deze begaafde en mondige middenvelder van Anderlecht en België aan het woord te laten in een nieuwe episode van onze reeks "New Kids on the Block".

  Yari Verschaeren is 17 lentes jong. Hij heeft net zijn examens in het 6e middelbaar achter de rug. "Ik volg economie-wiskunde. Als ik nu slaag, zit het erop. Ik heb wel wat stress voor mijn rapport. Ik verdien het om te slagen, want ik heb er veel voor gegeven", zegt Verschaeren.

   

  "Ik heb afgelopen seizoen mijn debuut gemaakt in de eerste ploeg van Anderlecht. Voor mezelf is dat goed verlopen, al is het de ploeg niet zo goed vergaan. Het is heel jammer dat de resultaten tegenvielen, maar het zal beteren. Onder meer de komst van Vincent Kompany zal ons vooruithelpen."

   

  Wat is de ultieme droom van Verschaeren? "Ik zou met Lionel Messi in de ploeg willen spelen. Of dat mogelijk is, betwijfel ik wel. Barcelona is sowieso mijn droomclub. Ik houd van hun manier van spelen, met veel balbezit en fantastische voetballers."

  Bekijk Yari Verschaeren in New Kids on the Block: