Gajser wint in Letland, Herlings is de pechvogel van het weekend

  Herlings is opnieuw out met een blessure.

  Jeffrey Herlings heeft opnieuw een blessure opgelopen. De Nederlandse wereldkampioen won de 1e reeks in Letland, maar moest daarna de strijd staken met een breuk in zijn rechterscheenbeen. Tim Gajser won uiteindelijk de Grote Prijs en blijft WK-leider.

  Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar en dat heeft Jeffrey Herlings in Letland geweten. De Nederlandse wereldkampioen won de eerste reeks. Dat was zijn eerste zege van het seizoen. Herlings maakte vorig weekend pas zijn wederoptreden nadat hij nog voor het seizoensbegin geopereerd was aan een voetbreuk.

   

  Eindelijk leek Herlings dus weer vertrokken, maar even later kreeg hij opnieuw slecht nieuws. Tijdens een incident in de verkenningsronde raakte hij opnieuw geblesseerd. "Een kleine breuk in zijn rechterscheenbeen", liet zijn team KTM weten. Herlings kon niet meer starten in reeks 2.

   

  De zege in de tweede reeks was voor WK-leider Tim Gajser. De Sloveen vergroot zo ook zijn voorsprong in de WK-tussenstand. Jeremy Van Horebeek was de beste Belg in Letland op de 5e plaats.

  Uitslag reeks 1:

  1. Jeffrey Herlings (KTM/Ned)
  2. Arnaud Tonus (Yamaha/Zwi)
  3. Antonio Cairoli (KTM/Ita)
  4. Romain Febvre (Yamaha/Fra)
  5. Jeremy Seewer (Yamaha/Zwi)

  Uitslag reeks 2:

  1. Tim Gajser (Honda/Slo)
  2. Romain Febvre (Yamaha/Fra)
  3. Jeremy Seewer (Yamaha/Zwi)
  4. Arnaud Tonus (Yamaha/Zwi)
  5. Jeremy Van Horebeek (Honda)

  Top 5 Letland:

  1. Tim Gajser (Honda/Slo)
  2. Romain Febvre (Yamaha.Fra)
  3. Arnaud Tonus (Yamaha/Zwi)
  4. Jeremy Seewer (Yamaha.Zwi)
  5. Jeremy Van Horebeek (Honda)