• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Denk dat Remco heel sterk voor de dag zal komen op BK tijdrijden"

  Campenaerts trekt als titelverdediger naar het BK tijdrijden.

  Campenaerts trekt als titelverdediger naar het BK tijdrijden.

  Victor Campenaerts heeft zich al uitgelaten over het aankomende BK tijdrijden, dat plaatsvindt op 27 juni. "Ik denk niet dat er in het tijdrijden ooit al zo'n hoog niveau geweest is in België."

  Na zijn 2e plaats in het eindklassement van de Baloise Belgium Tour kijkt Campenaerts al vooruit naar het BK tijdrijden. "Wout van Aert is medefavoriet voor de eindzege, maar ik ben de titelverdediger. En zoals Remco nu rijdt, zal hij denk ik ook heel sterk voor de dag komen."

   

  "Met ook nog Thomas De Gendt en Yves Lampaert kan het een heel mooi kampioenschap worden. Ik denk dat er heel weinig nationale tijdritkampioenschappen van dit niveau zijn. Het niveau in België is zelfs nog nooit zo hoog geweest", vertelt de werelduurrecordhouder.

   

  Campenaerts blikt nog even terug op zijn prestaties in de Ronde van België. "Mijn vorm is wel goed. In de koninginnenrit reed ik heel de dag op een hoog niveau en misschien won ik die rit zelfs liever dan de tijdrit. De 2e plaats was niet het hoogst haalbare, maar ik moet er tevreden mee zijn."

  Het volledige interview van Campenaerts