België behaalt na duel met Ierland overwinning in Nations Cup van Polen

  Pieter Devos

  Pieter Devos.

  Pieter Devos heeft op de Longines FEI Nations Cup in het Poolse Sopot de jump-off tegen Ierland gewonnen en België zo de eindzege bezorgd.

  Na de eerste ronde in Sopot leek Nederland op weg naar de zege, want het was het enige land dat op dat moment de nul over de ganse lijn had kunnen vasthouden.

   

  België stond met vier strafpunten ex aequo met Ierland en Frankrijk op de tweede plaats. Gudrun Patteet met Sea Coast Valdelamadre Clooney en Pieter Devos met Apart waren immers foutloos gebleven.

   

  Ruiter van het Jaar Niels Bruynseels, met de 10-jarige ruin Delux van T&L van het Belgische stamboek SBS, en Yves Vanderhasselt met het 10-jarige Belgische Warmbloed Paard (BWP) Jeunesse, hadden elk vier strafpunten opgelopen, waarvan er volgens het reglement één geschrapt mocht worden.     

   

  Nederland ging in de tweede ronde met twaalf strafpunten echter onderuit en België en Ierland konden hun foutenlast van vier bevriezen. Voor ons land bleven Niels Bruynseels, Gudrun Patteet en Pieter Devos foutloos. Yves Vanderhasselt zorgde voor het schrapresultaat van vier.     

   

  Er volgde dus een jump-off tussen Ierland en België. Paul O'Shea ging met Skara Glen's Machu Picchu al op de eerste hindernis in de fout en dat vergemakkelijkte de opdracht voor Pieter Devos en Apart. Zij konden op eigen tempo de jump-off afwerken. Twee keer tikten zij een balk zwaar aan, maar die bleef evenveel keer in de lepels liggen. Meteen was de zege binnen voor ons land.

  België heeft finale in het vizier

  Na de tweede plaats vorige maand in het Franse La Baule en met nog twee Nations Cups voor de boeg is ons land zo goed als zeker geplaatst voor de finale, die begin oktober in Barcelona plaatsvindt.

  Bekijk hoe België de eindzege veroverde