Alonso wint de 24 uur van Le Mans, Vandoorne eindigt knap 3e

  Fernando Alonso

  Fernando Alonso.

  Fernando Alonso heeft de legendarische 24 Uur van Le Mans op zijn palmares gezet. De Spanjaard haalde het met een Toyota.

  Fernando Alonso schonk zijn team voor het tweede jaar op rij de overwinning in Le Mans.


  Samen met zijn ploegmaats Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima profiteerden ze van een lekke band van de Toyota van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez in de slotfase. Conway en co hadden bijna de hele race aan de leiding gereden.

   

  Op het mythische Circuit de la Sarthe was onze landgenoot Stoffel Vandoorne met zijn Russische ploegmaats Vitali Petrov en Michael Alesjin vanaf de vijfde plaats vertrokken.

   

  Het drietal maakte nog twee plaatsen goed in de uithoudingsrace en moest finaal enkel de Toyota's voor zich dulden. "We zijn zeer tevreden met onze derde plaats", zegt Vandoorne. "We hebben een schitterende strijd uitgevochten, hebben geen foutjes gemaakt en behalen een mooi resultaat."

  Tweet: