Nieuwe RSCA-coach: "Van achteruit opbouwen en agressief pressen"

  Simon Davies

  Simon Davies.

  Maandag trotseert Simon Davies voor het eerst de Belgische pers. De rechterhand van Vincent Kompany bij Anderlecht beantwoordt op de sociale media van paars-wit nu al een aantal prangende vragen over de club en zichzelf.

  Wat heeft je overtuigd om voor Anderlecht te tekenen?

   

  "Er zijn veel redenen, maar vooral voor de geschiedenis van de club. Als je over de Belgische competitie spreekt - dat mag in Engeland of Brazilië zijn - wordt er maar over één club gesproken: Anderlecht."

  Wat was je eerste indruk van het trainingscentrum?

  "Er zijn overal ter wereld mooie trainingscentra, maar wat een trainingscentrum zo mooi maakt, zijn de mensen. En bij Anderlecht werken fantastische mensen."

   

  Welk soort voetbal wil je brengen?

   

  "We gaan proberen om vanuit balbezit te spelen. We bouwen van achteruit op en zullen met een agressieve pressing spelen."

   

  Wat is je ambitie met Anderlecht?

   

  "Op korte termijn willen we succesvol zijn en daarnaast moeten we aantrekkelijk voetbal brengen. Het gaat niet alleen om winnen, het gaat om winnen op een mooie manier. We moeten echt geloven dat we weer kunnen domineren."

   

  Hoe goed ken je de Belgische competitie?

   

  "De structuur is anders dan die in Engeland, met de play-offs. Dat is een uitdaging. We hebben mensen die er alles over weten, we beschikken ook op dat vlak over een ideale mix. Ik ben er zeker van dat we succes zullen hebben."

   

  Besef je dat je hier aankomt na een van de slechtste seizoenen in de geschiedenis van Anderlecht?

   

  "Ik zie het als een positief moment voor de club. Er zijn mensen die hun slechte ervaringen en frustraties met ons kunnen delen. Daaruit kunnen we het meeste leren over onszelf."

   

  Hoe was het om met Pep Guardiola te werken?

   

  "Hij is enorm gedreven, heel duidelijk in wat hij doet, bescheiden in zijn aanpak en daardoor kan hij de spelers op een heel eenvoudige manier uitleggen wat ze moeten doen. Hij kan een structuur neerzetten waarmee je wedstrijden kunt winnen en creëert een sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt."

   

  Wat is jouw grootste kwaliteit als coach?

   

  "Ik maak de zaken duidelijk voor de spelers en houd van gelijkheid. Ik behandel iedereen op dezelfde manier, of je nu Vincent Kompany bent of iemand anders."

   

  Wat is jouw eerste boodschap voor de fans?

   

  "De fans maken een voetbalclub groot. Mijn boodschap is dat het een heel boeiend seizoen zal worden. We - de club, de spelers - gaan alles doen om Anderlecht weer succes te brengen, want de supporters verdienen dat. Zij zijn het hart en de ziel van deze club."

  Het filmpje met de nieuwe RSCA-coach: