Deignan eindwinnares in eigen land, Pieters pakt laatste sprintzege

  Amy Pieters was de snelste vrouw in de laatste etappe.

  De Nederlandse Amy Pieters heeft haar ploeg Boels-Dolmans nog een zege bezorgd op de laatste dag van de Women's Tour. Ze was de snelste in een massasprint. De eindzege in Groot-Brittannië was voor thuisrijdster Lizzie Deignan.

  De vroege vlucht kwam op naam van Coryn Rivera, Grace Brown, Janneke Ensing, Chantal Blaak, Hannah Barnes, Pauliena Rooijakkers, Ellen van Dijk, Leah Thomas en Anna Christian. Thomas was de gevaarlijkste klant in die groep met maar een minuut achterstand op de leidster en dus moest Trek-Segafredo aan de bak toen hun bonus opliep tot twee minuten.     

   

  Ondanks het harde werk van de vluchters werd de groep gegrepen op 30 kilometer van de finish. Ondanks nog enkele late uitvallen kwam alles weer bij elkaar in de slotkilometer. In de sprint toonde Pieters haar snelle benen. Jolien D'hoore, eerder deze week goed voor twee etappezeges, kwam niet verder dan de 44e plaats.

   

  Deignan pakte de eindzege met twee seconden voorsprong op Niewiadoma.

  Uitslag rit 6:

  1. A. Pieters (Ned) - 126km in 3u27'02"
  2. L. Kirchmann (Can) - allen z.t.
  3. R. Fournier (Fra)
  4. D. Vollering (Ned)
  5. C. Majerus (Lux)

  Eindklassement:

  1. E. Deignan (GBr)
  2. K. Niewuadoma (Pol)
  3. A. Pieters (Ned)
  4. C. Majerus (Lux)
  5. D. Vollering (Ned)