Autopech: Bus van Wanty-Gobert begeeft het op slotklim in Dauphiné

  De bus moest gesleept worden.

  De renners van Wanty-Gobert moeten morgen met een minibusje naar de start van de laatste etappe in de Dauphiné. De bus van de ploeg raakte de slotklim niet op en moest getakeld worden. Gelukkig kregen de medewerkers van het team een lift van hun collega's van UAE Team Emirates.

  De renners hadden in de koninginnenrit een vette kluif aan de slotklim, maar ook voor de bus van Wanty-Gobert bleek de helling geen lachertje. Al vroeg op de slotklim moest de bus zich met pech aan de kant zetten. Het leek om oververhitting te gaan, maar even later bleek de bus het toch gewoon begeven te hebben. 

   

  De medewerkers die nog naar de finish moesten geraken, vreesden voor een lange tocht te voet, maar ze werden opgepikt door enkele collega's. De renners moesten na de finish met een minibusje naar hun hotel en zullen morgen ook zo naar de start worden gebracht.

   

  Het is een (on)gelukkig toeval dat de ploeg op dit moment nog maar 5 renners telt, na de opgaves van Bart De Clercq en Odd Eiking. 

  Deze hindernis was te zwaar voor de bus