Van Hooydonck houdt geen breuken over aan zware val in Baloise Belgium Tour

  Van Hooydonck moet 3 à 4 dagen rusten.

  Van Hooydonck moet 3 à 4 dagen rusten.

  De Baloise Belgium Tour is een dag vroeger dan verwacht geëindigd voor Nathan Van Hooydonck. De renner van de nationale selectie smakte na 20 kilometer tegen het asfalt en liep daarbij schade op aan zijn rug, heup en hals.

  Nathan Van Hooydonck zal gemengde gevoelens overhouden aan de Baloise Belgium Tour. 

   

  Eergisteren kreeg Van Hooydonck in volle finale geen wiel van de neutrale mecanicien na een woordenwisseling. Gisteren reageerde hij met zijn benen door 2e te eindigen in de tijdrit.

  Vandaag kwam Van Hooydonck ten val na goed 20 kilometer koers. De CCC-renner, die de Baloise Belgium Tour reed in het shirt van de nationale selectie, werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing. 

   

  Een tijdlang werd gevreesd voor een bekkenbreuk. Maar het medische bulletin was gelukkig minder zwaar. Van Hooydonck liep een kneuzing op aan zijn rechterschouder, schaafwonden op zijn rug en schade aan zijn hals.

   

  "Nathan zal 3 à 4 dagen moeten rusten", meldt zijn team CCC. "Maar zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap (over 2 weken) komt niet in gevaar."