• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ook al schittert Evenepoel, de eerste twee jaren blijven een leerschool"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel deed opnieuw heel wat monden openvallen in de Baloise Belgium Tour.

  Remco Evenepoel heeft de voorbije dagen al zijn kwaliteiten tentoongespreid in de Baloise Belgium Tour. De loftrompetten schalden als nooit tevoren. "Laat ons vooral genieten van wat hij kan", vertelt Klaas Lodewyck, zijn ploegleider bij Deceuninck-Quick Step.

  Lodewyck: "Uitzonderlijk, maar met de voetjes op de grond blijven"

  Evenepoel greep de macht in de 2e rit naar Zottegem, die hij op een indrukwekkende manier solo won. In de tijdrit vrijdag bevestigde hij en in de Ardense bergjes zaterdag versaagde het 19-jarige supertalent niet, toen Wellens en Campenaerts hem aanvielen. Gisteren kwam zijn leiderstrui nooit in gevaar.

   

  Ploegleider Lodewyck zag hoe Evenepoel beheerst de koninginnenrit op zaterdag aanpakte: "Hij deed alles wat hij moest doen", vertelt de oud-renner bij Sporza.

   

  "Toen Wellens aanging, wist Remco dat hij zich niet mocht vergalopperen. Hij liet hem 10 seconden wegrijden, reed er voorzichtig weer naartoe, liet hem nog even doodgaan en besliste dan zelf de wedstrijd."

   

  "Of Remco iemand is die veel praat tijdens de koers? Neen. Hij heeft toen misschien 3 à 4 keer in het oortje gezegd: "Goed bezig, jongens, ik ben trots op jullie!"." Met onder anderen Capecchi en Keisse in het team was er dan ook voldoende ervaring om hem bij te staan."

   

  "In de tijdrit eindigde hij vierde, maar het voelde wel aan als een overwinning. Op die leeftijd (19) mogen we alleen maar tevreden zijn. We hebben hem met de ploeg altijd goed beschermd en we hebben hem geleidelijk aan gebracht. De Baloise Belgium Tour was een doel voor hem. Als je ziet waar hij nu al staat, weet je dat hij goed bezig is."

   

  "Iedereen heeft al geduld gehad met Remco en zal ook nog geduld moeten hebben in de toekomst. Ook al schittert hij, de eerste 2 jaren blijven een leerschool. Maar dat is het leuke eraan. Wat hij doet, is uitzonderlijk, maar het is wel belangrijk dat hij met de voetjes op de grond blijft. Laat ons vooral genieten van wat hij allemaal laat zien."

  Iedereen heeft geduld gehad met Remco en zal ook nog geduld moeten hebben in de toekomst. Ook al schittert hij, de eerste 2 jaren blijven een leerschool.

  Deceuninck-Quick Step-ploegleider Klaas Lodewyck

  De Weert (Lotto-Soudal): "Hij bevestigt wat we van hem verwachtten"

  Kevin De Weert zag zijn poulain Victor Campenaerts winnen in de Ardennen, maar de performance manager van Lotto-Soudal kon ook niet voorbij aan een "verbluffende" Evenepoel. De ex-bondscoach ziet de bevestiging van wat hij al verwachtte van het jonge talent.

   

  "We hebben de afgelopen dagen een verbluffende Evenepoel gezien. Het is nu al sinds de Hammer Series in Limburg dat hij zich toont bij de profs, al liet hij voordien ook wel mooie dingen zien. Ik ken hem al van voor hij renner werd. Hij kwam binnen met het klimproject en ik heb heel zijn evolutie mogen meemaken", gaat De Weert voort.

   

  "Het is een heel aangename jongen met de voetjes stevig op de grond. Al is er wel niemand anders die dit op 19-jarige leeftijd kan. Vorig jaar werd hij Europees kampioen op de weg met 10 minuten voorsprong, werd hij wereldkampioen en pakte hij de Europese en wereldtitel in het tijdrijden. Hij bevestigt dus wat we van hem verwachtten."

   

  De vraag is nu: wat zijn de volgende doelen voor Evenepoel en waar gaat dit allemaal naartoe? "Ik denk vooral dat ze hem goed moeten begeleiden. Maar daar zijn ze bij Deceuninck-Quick Step al heel goed mee bezig. Met mensen als Vanmol is hij heel goed omringd. Laat hem nu maar rustig voortgroeien en dan zien we wel waar het schip strandt", aldus De Weert.

  Remco Evenepoel

  Evenepoel neemt de blauwe leiderstrui mee naar huis.

  baloise belgium tour
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Sint-Niklaas - Knokke-Heist183.4 kmvan Schipvan Schip
  2/>/>Knokke-Heist - Zottegem179.9 kmEvenepoelEvenepoel
  3/>Grimbergen - Grimbergen9.2 kmWellensEvenepoel
  4/>/>Seraing - Seraing151.6 kmCampenaertsEvenepoel
  5/>/>Tongeren - Beringen158.5 kmCoquardEvenepoel