Kompany: "Vorig seizoen was traumatiserend voor Anderlecht"

  Na de interlands met de Rode Duivels tegen Kazachstan en Schotland trok Vincent Kompany nog met Anderlecht op teambuilding naar Durbuy. In een videoboodschap legt de nieuwe speler-trainer van RSCA het nut uit van die teambuilding en schetst hij de plannen voor de toekomst.

  "We moeten proberen een geheel te vormen om uit de situatie te geraken"

  Na een lang en succesvol seizoen met Manchester City en de Rode Duivels legde Kompany in Durbuy de eerste bouwstenen voor de nieuwe stap in zijn carrière. De speler-trainer van Anderlecht wil in zijn nieuwe club zo vlug mogelijk "een geheel vormen om uit deze situatie geraken".

   

  "Vorig seizoen was traumatiserend voor Anderlecht", vertelt Kompany. "Niet alleen voor de staf, ook voor spelers en de supporters. Uiteindelijk is het belangrijk om een bepaalde visie te communiceren met zo veel mogelijk mensen. Het gevoel geven dat we een plan, een visie volgen en dat we wel uit deze situatie zullen geraken."   

   

  "Voor mij was het belangrijk om te zien dat de mensen die deelgenomen hebben hier allemaal vertrokken met een positief gevoel. We moeten nog werken aan veel zaken, maar dat is niet erg. Zonder positieve energie is het onmogelijk om iets te realiseren. We hebben meer dan ooit beseft dat het om Anderlecht gaat, we moeten het voor onszelf doen."

  Bekijk de volledige videoboodschap van Kompany: