Dumoulin stapt uit Dauphiné met knieklachten: "Maar geen paniek"

  Tom Dumoulin ziet zijn voorbereiding naar de Ronde van Frankrijk verstoord.

  Tom Dumoulin ziet zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk verstoord.

  Tom Dumoulin zal vandaag niet van start gaan in de koninginnenrit van het Criterium du Dauphiné. De Nederlandse kopman van Team Sunweb heeft te veel last van zijn knie, een blessure die hij opliep na een val in de Giro, vorige maand.

  De opgave van Dumoulin doet het ergste vrezen voor zijn winstkansen in de Ronde van Frankrijk, die over drie weken van start gaat in Brussel. In een persbericht van Team Sunweb gaf de Nederlandse Tour-hoop vanochtend tekst en uitleg bij zijn opgave.

   

  "Na de etappe van gisteren voelde ik mij erg goed, maar gedurende de avond begon de irritatie in mijn knie terug te komen. De Dauphiné liet me toe wat wedstrijdritme op te doen, maar ik heb nu ook niet het gevoel dat we de knie moeten overbelasten."

   

  Ook Sunweb-ploegleider Aike Visbeek liet bij de NOS weten dat er van enige paniek momenteel absoluut geen sprake is. "We willen de knie gewoon goed checken. Dit doen we het liefst in een eigen omgeving. Daarom is Tom nu terug naar Nederland en heeft hij zaterdagmiddag een scan in Hengelo. Het is nu van belang dat hij volgende week een goede hoogtestage kan doen", aldus Visbeek. 

  Dumoulin liet het nieuws op Twitter weten