Campenaerts: "Ik win hier voor één van de beste renners van deze generatie"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts won de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour.

  Victor Campenaerts heeft de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour naar zijn hand gezet. Maar opnieuw zag de Lotto Soudal-renner een uitmuntende Remco Evenepoel aan het werk. "Dit is mijn eerste zege in een wegkoers bij de profs en ik win voor één van de beste renners uit deze generatie", klinkt het bij Campenaerts.

  Campenaerts niet onder de indruk van Evenepoel in Romandië, maar...

  Net als twee dagen geleden kwam Victor Campenaerts Remco Evenepoel tegen in de vuurlinie van de Baloise Belgium Tour. De eerste keer ging de werelduurrecordhouder nog tegen de vlakte in het spoor van het jonge Deceuninck-Quick Step-talent, vandaag veroverde hij dan weer de bloemen. Al was het opnieuw afzien.

   

  "Er was maar één optie vandaag: aanvallen", reageert Campenaerts net na zijn overwinning bij Sporza. "Op de Chambralles, in het begin, hebben we dat meteen geprobeerd. Misschien ging ik iets te fors door waardoor de kopgroep te klein was. Het peloton kwam nog heel dicht, maar ik voelde dat ik een goeie dag had. Ik wist dat als ik op de Roche Aux Faucons boven 6 watt per kilogram bleef rijden, ik in de goeie groep boven kwam." 

   

  "Tim pakte dan uit met een fantastische aanval, maar toen Evenepoel het gat dichtte, wist ik dat het mijn moment was om hem te doen plooien. Dat was dan een lastig moment omdat hij helemaal niet plooide en supersterk was. Ik zat wel in een zetel en had net wat meer overschot dan de laatste dagen. Op de lange rechte stukken wist ik wel dat de ritzege naar mij of medevluchter Kron zou gaan." 

   

  "Maar Remco reed heel sterk. Als je uit het wiel gereden wordt – ik werd vorige keer niet uit het wiel gereden, maar ik viel wel doordat ik zwart voor mijn ogen zag – is dat redelijk lastig als coureur. Maar nu win ik mijn eerste wegkoers bij de profs, voor misschien wel één van de beste coureurs uit deze generatie." 

   

  "Je zag al wat hij bij de junioren deed, dat was al super. Maar ik zag hem dan de eerste keer in koers in de Ronde van Romandië en dat was toch niet wat ik ervan verwacht had. Maar als je dan hoort en ziet wat hij in de Hammer Series deed, als je ziet en meemaakt wat hij eergisteren deed, daarna een ijzersterke tijdrit en ook vandaag nam hij de koers in handen... Hij zorgt er gewoon voor dat hij nooit in de problemen komt."

  Bekijk het volledige interview met Campenaerts

  Herbekijk de valpartij van Campenaerts in de tweede rit

  Het verslag van de 4e rit