Mannaert: "Al een tijdje bezig met een vervanger voor Wesley"

  Club Brugge-manager Vincent Mannaert.

  Club Brugge-manager Vincent Mannaert.

  Club Brugge heeft aanvaller Wesley voor een aardige duit verpatst aan Aston Villa, een transfer die er nota bene kwam zonder de tussenkomst van makelaars. "Uitzonderlijk, maar het gebeurt nog", zegt manager Vincent Mannaert aan Sporza.

  Aston Villa heeft 25 miljoen euro op tafel gelegd voor Wesley Moraes. Club Brugge-manager Vincent Mannaert is uiteraard een tevreden man. "Iedereen zoekt een diepe spits en als je kunt onderhandelen over zo'n goeie speler als Wesley, is het ook makkelijk onderhandelen", vertelt Mannaert.

   

  "Vorige zomer was er al heel concrete interesse van Lazio en afgelopen winter klopte de Premier League ook al op de deur. Maar Wesley is ons trouw gebleven en ik denk dat het de juiste keuze was om het seizoen af te maken bij Club Brugge."

  Als je de zaken rechtstreeks op clubniveau kunt regelen, moet je dat doen.

  Vincent Mannaert

  "Dat de transfer zonder makelaars werd afgehandeld, is uitzonderlijk, al is het in het verleden nog gebeurd. Als club bouw je ook een netwerk op voor contacten met andere clubs. Als je de zaken rechtstreeks kunt regelen op clubniveau, dan moet je dat doen en dat is wat we nu ook gedaan hebben met Aston Villa."

   

  "Wesley zelf werd natuurlijk wel vertegenwoordigd door een makelaar. Hij komt nu in de grote wereld van de Premier League terecht. Dan is het goed dat je een beroep kunt doen op adviseurs om je te laten informeren en de financiële zaken te begeleiden."

  Wesley Moraes

  Wesley Moraes

  "Al een tijdje bezig met een opvolger"

  Van Club Brugge naar Aston Villa is een grote stap, beseft ook Vincent Mannaert. "Ik zal niet zeggen dat het de beste competitie is, maar het is zeker de meest aantrekkelijke. Elke speler wil naar de Premier League. Ik ben trots dat Wesley deze geweldige stap kan zetten", klinkt het.

   

  "Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij het daar kan maken. Bij ons is hij elk jaar beter geworden en ik denk dat hij ook in de Premier League nog vooruitgang kan boeken."

   

  "Een opvolger voor Wesley? We hebben nog een aantal goeie spitsen. Vossen is een zekerheid, Openda heeft het goed gedaan en we blijven ook achter Rezaei staan. Maar het vertrek van Wesley zorgt toch voor een leemte. We wisten wel dat hij zou vertrekken, dus we zijn al een tijdje bezig om een opvolger te vinden."

  Ik ben absoluut overtuigd dat Wesley het kan maken in de Premier League.

  Vincent Mannaert

  "Simons zal het uitstekend doen bij de U16"

  Gisteren raakte ook bekend dat Timmy Simons vanaf volgend seizoen de U16 van Club Brugge onder zijn hoede zal nemen. "Dat sluit perfect aan bij zijn ambitie om op een dag hoofdtrainer te worden", weet Mannaert. "Simons wil de volgende stap zetten en zal dat uitstekend doen. Ook voor de jongeren is het fantastisch om met hem te kunnen werken."

   

  Mannaert bevestigde ook de komst van Katrien Meire, die in het verleden onder meer CEO was bij Charlton. "Zij wordt verantwoordelijk voor de operationele zaken, zoals het stadion en het trainingscentrum waar we binnenkort naar verhuizen. Haar internationale ervaring zal ons zeker helpen."

  Katrien Meire

  Katrien Meire