Real Madrid slaat volgende slag met 18-jarige "Japanse Messi"

  De geldbuidel van Real Madrid is nog niet leeg, want De Koninklijke heeft nu ook het 18-jarige Japanse supertalent Takefusa Kubo aangetrokken. Pittig detail: de "Japanse Messi" speelde tot 2015 in de jeugd van Barcelona.

  Takefusa Kubo speelde tot 2015 in 'La Masia', de jeugdacademie van Barcelona. Maar door een transferban van de Spaanse voetbalbond moest het Japanse talent weg uit Catalonië. Kubo ging zijn geluk beproeven bij FC Tokyo, met succes.

   

  Kubo zal in eerste instantie aansluiten bij Real Madrid Castilla, het beloftenelftal van de Madrilenen. "We hebben een van de meest veelbelovende wereldtalenten in huis gehaald", zegt Real, dat naar verluidt 2 miljoen euro heeft neergeteld. 

   

  De dertienvoudige Champions League-winnaar haalde al een rist versterkingen met onder meer Eden Hazard (Chelsea), Ferland Mendy (Lyon), Luka Jovic (Frankfurt), Rodrygo (Santos) en Militao (Porto). Die aanwinsten kostten Real zo'n 303 miljoen euro. Het is van 2009 geleden dat de Spaanse topclub zoveel uitgaf aan nieuwe gezichten.

  Tweet: