Van Hooydonck reageert met benen: "Vind dat voorval te veel opgeklopt werd"

  Van Hooydonck snelde naar een 2e plaats in de tijdrit in Grimbergen.

  Van Hooydonck snelde naar een 2e plaats in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour.

  Na alle heisa met de neutrale volgwagen gisteren gooide Nathan Van Hooydonck in de tijdrit alle frustraties van zich af. Zo knalde de CCC-renner, die in de Belgium Tour in het nationale shirt rijdt, naar een 2e plek. Enkel Tim Wellens was 1 seconde sneller. "Het voorval speelde vandaag nog door mijn hoofd."

  Van Hooydonck had gisteren pech in de finale, maar na een woordenwisseling kreeg hij geen wiel van de neutrale mecanicien. "Ik was gisteren een beetje kwaad. Ik vond dat alles te veel werd opgeklopt. En ook vandaag speelde dat voorval nog door mijn hoofd, vandaar dat ik meteen vol vertrok", duidt Van Hooydonck.

   

  "Ik viel nooit echt stil en ben supercontent met mijn prestatie. Velen hadden mij niet bij de favorieten gezet, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat ik in deze Baloise Belgium Tour aan de slag ben en dit kan laten zien. Ik wou bij de eerste vijf eindigen en dat is me dus gelukt. Ik deed zelfs beter dan Campenaerts en Evenepoel, die ik vooraf bij de topfavorieten had gerekend. Wat die laatste gisteren liet zien was fenomenaal."

   

  De 23-jarige renner blikte ook nog even terug op het incident van gisteren, waarvoor zowel hij als de mecanicien een waarschuwing kregen: "Wat er gisteren gebeurd is, is verleden tijd voor mij. Zand erover. Ik reageerde te fel in het heetst van de strijd. Iets om mee te nemen naar de toekomst. Me beter beheersen is de boodschap. Vandaag reageerde ik op mijn manier."

  Ik reageerde te fel in het heetst van de strijd. Iets om mee te nemen naar de toekomst. Me beter beheersen is de boodschap. Vandaag reageerde ik op mijn manier.

  Nathan Van Hooydonck over incident

  Van Hooydonck krijgt geen nieuw wiel in de 2e rit: