Maradona stopt om gezondheidsredenen als coach bij Dorados

  Diego Maradona moet op doktersadvies rust nemen.

  Diego Maradona staat volgend seizoen niet langer aan de zijlijn bij de Mexicaanse tweedeklasser Sinaloa Dorados. De Argentijn moet twee operaties ondergaan.

  Diego Maradona moet op doktersadvies rust nemen. De 58-jarige Argentijn ondergaat twee operaties aan zijn schouder en knie. Begin dit jaar lag hij al eens in het ziekenhuis na een maagbloeding.

   

  Maradona moet dus stoppen als coach bij Sinaloa Dorados. Hij stond sinds september vorig jaar aan het roer bij de Mexicaanse tweedeklasser, maar liep vorige maand de promotie naar de hoogste afdeling mis. Toen al overwoog hij om te stoppen door de in zijn ogen onterechte scheidsrechterlijke beslissingen.

   

  Dorados bedankt de Argentijnse ster voor de samenwerking. "We hebben samen de wereld verrast. We hebben getoond dat voetbal om passie en het hart draait", schrijft de club op Twitter. "Bedankt voor alles. We zien elkaar snel terug."

  Tweet: