Lokeren traint opnieuw: "1A of 1B? We gaan er hoe dan ook voor"

  De spelers werden niet gespaard op de eerste training.

  Voor de spelers van Lokeren zit de vakantie er op, al weten ze nog niet of ze zich moeten klaarstomen voor een seizoen in 1A of 1B. "Het maakt geen verschil", zegt coach Glen De Boeck. "Als je wil meedoen voor de titel in 1B, moet je sterk genoeg zijn om niet in de problemen te komen in 1A."

  Glen De Boeck spaarde zijn spelers niet op de eerste training van het seizoen. "We hebben al 14 km gelopen", pufte Steve De Ridder. "Dat is toch redelijk pittig voor een eerste training."

   

  Misschien wou hij de sportieve woelige maanden meteen laten uitzweten. Lokeren kon afgelopen seizoen de degradatie niet vermijden, maar hoopt te profiteren van de straffen van KV Mechelen of Waasland-Beveren in het matchfixingonderzoek.

   

  "We hebben er de voorbije maanden genoeg over gepraat", zegt De Ridder. "Het is tijd om te zwijgen en ons werk te doen op het veld. 1A of 1B? We gaan er hoe dan ook voor. De rest ligt niet in ons handen."

  De Ridder: "Iedereen zal moeten vechten voor zijn plekje"

  Na 25 jaar onder het bewind van bandenmagnaat Roger Lambrecht werd Lokeren overgenomen door ex-makelaar Louis De Vries. Coach Glen De Boeck moest zelfs bemiddelaar spelen tussen beide partijen. "Het waren hectische weken", zegt hij. "Ik heb meer in kantoor gezeten dan ik op reis ben geweest. Maar het belangrijkste is dat het na veel wikken en wegen gelukt is."

   

  Ook De Ridder kijkt uit naar een nieuwe wind in Lokeren. "Het was duidelijk dat de club een nieuwe richting nodig had. Hopelijk kan de nieuwe voorzitter ons daarbij helpen."

   

  De Vries liet meteen uitschijnen dat Lokeren een grote kuis zal houden. Verschillende spelers zullen nieuwe oorden moeten opzoeken en er worden ook zes tot acht nieuwe krachten verwacht. De Ridder mag transfervrij vertrekken tot 30 juni. "Maar ik heb nog niets gevonden dat mij sportief aanstaat. Ik voel me zeker niet te goed om met Lokeren in 1B te spelen."

   

  "Iedereen zal sowieso voor zijn plekje moeten vechten, of we nu in 1A of 1B spelen. Wij hebben ook gezien wat Mechelen heeft gedaan vorig jaar. Het kan een voorbeeld zijn van hoe we het moeten aanpakken."

  Ik voel me zeker niet te goed om met Lokeren in 1B te spelen.

  Steve De Ridder

  De Boeck: "Op beide scenario's voorbereid"

  Ook De Boeck verwacht nog een vernieuwing van zijn kern. "Door de overname hebben we acht weken stilgestaan. Voorlopig zijn er dus enkel spelers die er vorig jaar al waren. Maar als we een rol willen spelen in 1B of een rustig seizoen willen beleven in 1A, zal er kwaliteit moeten bijkomen."

   

  "Ik ben op beide scenario's voorbereid. Het maakt niet zo veel verschil. Als je wil meedoen voor de titel in 1B, moet je sterk genoeg zijn om niet in de problemen te komen in 1A. We focussen ons gewoon op het sportieve."

  Sfeerbeelden van de eerste training