Jonge Duivels klaar voor EK: "We dromen ervan zo ver mogelijk te raken"

  De Jonge Duivels werken een laatste training af voor hun vertrek.

  De Jonge Duivels reizen vandaag naar Italië voor het EK U21. In een pittige groep moeten ze meteen op de afspraak zijn tegen Polen. "Ik denk dat we een kans maken, we gaan er vol voor", zegt Anderlecht-speler Sebastiaan Bornauw.

  De Jonge Duivels staan voor een moeilijke opdracht op het EK U21. Na de openingsmatch tegen Polen volgen duels met Spanje, de verliezende finalist van 2017, en gastland Italië. Bovendien zag bondscoach Johan Walem vaste waarde Jordi Vanlerberghe uitvallen met een zware knieblessure.

   

  "Dit is moeilijk om te verteren", zegt Walem. "Iedereen is teleurgesteld, Jordi ook. Vanaf de eerste tot de laatste wedstrijd heeft hij deel uitgemaakt van de groep. Dat is voor iedereen moeilijk. Zijn vervanger Dries Wouters zal in Bologna aansluiten. Hij zat al bij de selectie van 26 en verdient het om erbij te zijn.”

   

  Toch ziet Walem de eerste EK-opdracht nog volledig zitten. “Wij kennen met de
  staf al de kwaliteiten van de Polen, vrijdag zullen we de spelers informeren. We moeten naar onze eigen kwaliteiten kijken, maar ook respect hebben voor de tegenstander. Ik heb al een elftal in mijn hoofd. Er is weinig twijfel.”

  Bornauw: "We mogen Polen zeker niet onderschatten"

  Anderlecht-duo Sebastiaan Bornauw en Yari Verschaeren reizen mee met de Jonge Duivels naar Italië. “We hebben al goed getraind in de voorbereiding op onze eerste wedstrijd", zegt Verschaeren. "Ik ben nieuw in de groep, maar ik ben heel goed ontvangen. Voor mij is dit een mooi avontuur. Ik hoop dat ik minuten

  kan nemen op dit toernooi, als basisspeler of als invaller.”

   

  Ook Bornauw is klaar voor de uitdaging. “Er zit nog wel wat in de tank na een lang seizoen. Het is niet moeilijk om je op te laden voor een EK. Ik verwacht dat Polen een fysiek sterke ploeg met een goede mentaliteit heeft, maar ik denk dat we een kans hebben. We gaan er vol voor en geloven erin, al mogen we Polen zeker niet onderschatten."

  Heynen: "We willen ver geraken"

  Met Bryan Heynen zijn ook de Genkse clubkleuren vertegenwoordigd bij de nationale ploeg. "Ik zit in de goede flow na het kampioenenjaar", zegt hij. "Het vertrouwen helpt. Iedereen droomt ervan om ver te geraken op het EK en hopelijk ook de Olympische Spelen te halen."

   

  "Er hangt veel af van de eerste wedstrijd tegen Polen. De trainer heeft ons al wat ingelicht en ploegmaat Piotrowski heeft ook al veel verteld. We moeten meteen klaar zijn en anders volgen nog twee duels om ons te herpakken."

  Amuzu: "Ik heb toch een beetje zenuwen"

  Verslag in Het Journaal: