PSG wisselt van sportief directeur: Henrique out, Leonardo in

  Antero Henrique had een hand in de transfers van Neymar en Mbappé.

  Paris Saint-Germain heeft de verbintenis met sportief directeur Antero Henrique na 2 jaar dienst opgezegd. De relatie van de 51-jarige Portugees met coach Tomas Tuchel was niet al te best én hij had al enkele slechte transferperiodes achter de rug. Leonardo, net weg bij Milan, is zijn vervanger.

  Henrique was sinds juli 2017 sportief directeur van PSG. De Portugees hielp onder meer de transfer van Neymar en Kylian Mbappé af te ronden, maar dat wierp zijn vruchten niet af. De Champions League - hét doel - bleef onbereikbaar. De Franse club heeft nu dus besloten zich te ontdoen van de sportief directeur.

   

  Een uur later kondigde PSG al een vervanger aan. Leonardo zal de taken van Henrique overnemen in Parijs. De Braziliaan stapte eind mei op als sportief directeur bij AC Milan door de slechte resultaten. Van 2011 tot 2013 bekleedde de oud-speler van PSG al eens dezelfde functie in Parijs.

   

  "Ik ben heel erg blij om terug te keren naar PSG", vertelt Leonardo. "Deze club heeft al ongelooflijk veel betekend in mijn voetbalcarrière en in mijn leven in het algemeen."