Oud-spelers Maldini en Boban krijgen kans aan het roer bij AC Milan

  Paolo Maldini stopte in 2009 met voetballen.

  Paolo Maldini en Zvonimir Boban gaan vanaf volgend seizoen de sportieve lijnen uitzetten bij AC Milan. Boban keert terug naar zijn oude liefde als directeur voetbal. Clublegende Maldini wordt de nieuwe technisch directeur in Milaan. De twee speelden vroeger nog samen bij Milan.

  De 50-jarige Boban was sinds 2016 aan de slag als assistent-secretaris-generaal bij de FIFA, maar keert nu terug om de vacature van directeur voetbal in te vullen bij AC Milan.

   

  "Ik ben natuurlijk erg blij dat ik kan terugkeren naar mijn geliefde Milaan", zegt Boban. "Ik zal er alles aan doen om deze club terug te brengen waar ze hoort. Milan moet altijd een leidende en winnende club zijn, dat is in het verleden altijd zo geweest en dat is ook wat de fans verwachten."

  Maldini mag stapje hoger

  Maldini, de voormalige aanvoerder van AC Milan, volgt Leonardo op als technisch directeur. De Braziliaan was nog geen jaar aan de slag in Milaan en diende zelf zijn ontslag in na de teleurstellende resultaten dit seizoen. 


  AC Milan greep naast een plaats in de Champions League. Stadsrivaal Inter Milaan kon op de laatste speeldag alsnog een plekje in de Champions League veiligstellen en dat maakt het nog moeilijker te verteren voor fans en bestuur. Het seizoen kondigt zich moeilijk aan voor de club die in een hoop financiële problemen zit.


  Clubicoon Maldini was vorig seizoen al directeur voetbalontwikkeling en krijgt nu dus promotie. Maldini won met AC Milan 5 keer de Champions League en 7 keer de landstitel. De 50-jarige Italiaan maakte in 1985 zijn debuut bij AC Milan en speelde er tot het einde van zijn carrière in 2009 meer dan 1.000 wedstrijden.

  De voorstelling van Boban