Wesley versiert droomtransfer naar Aston Villa, Club hoort kassa rinkelen

  Wesley speelde drie seizoenen bij Club Brugge.

  Smaakmaker Wesley (22) verlaat Club Brugge voor Aston Villa in de Premier League. De Braziliaanse spits levert de Belgische topclub 25 miljoen euro op. Club Brugge bedong ook een percentage op de doorverkoop.

  Na drie seizoenen diep in de punt bij Club Brugge droomde Wesley van een transfer naar een buitenlandse (top)competitie. De Braziliaanse spits vertrekt uiteindelijk naar Aston Villa, promovendus in Engeland.

   

  De traditieclub uit Birmingham legt 25 miljoen euro op tafel voor de Braziliaanse spits. Daarmee is Wesley de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Blauw-zwart bedong overigens nog een percentage op een eventuele doorverkoop. 

   

  Opvallend: de 25 miljoen euro die Club incasseert is netto, want er waren geen makelaars bij de overgang betrokken. Twee jaar geleden legde Monaco hetzelfde bedrag op de tafel van Anderlecht voor Youri Tielemans, maar dat was toen geen netto-bedrag voor paars-wit.

  Club Brugge bedankt Wesley: