Van Hooydonck en mecanicien van neutrale wagen krijgen officiële waarschuwing

  Van Hooydonck krijgt geen wiel van de mecanicien.

  Nathan Van Hooydonck kreeg in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour geen nieuw wiel van de mecanicien van de neutrale wagen. Die weigerde de renner te helpen nadat die hem "verbaal had aangevallen". De twee kemphanen kregen een officiële waarschuwing van de UCI.

  "Incorrect gedrag"

  Van Hooydonck was mee met de besten in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. Op 20km van de finishlijn stond hij plots langs de kant met een lekke band en waren zijn zegekansen weg. 

   

  De renner van CCC, in de Ronde van België aan de slag met een Belgische selectie, riep om een nieuw wiel, maar hij kreeg het aan de stok met de mecanicien van de neutrale wagen. Die weigerde hem een wiel te geven.

   

  "Van Hooydonck zou voorbij gereden zijn door de neutrale wagen toen hij achteraan lek reed. Hij had dan al zijn hand opgestoken en zo gevraagd hebben om assistentie. Daarop maakte hij zich boos en kreeg hij plots geen wiel meer omdat hij de mensen van de neutrale wagen verbaal had aangevallen", verduidelijkt bondscoach Rik Verbrugghe.

   

  De UCI bekeek de televisiebeelden en geeft de twee kemphanen allebei een officiële waarschuwing. Dit wegens "incorrect gedrag dat schadelijk is voor het imago van de wielersport".

  Van Hooydonck krijgt geen nieuw wiel:

  Excuses van Van Hooydonck op Twitter: